24 март 2013

Бързи орехови курабийки


1 ч.ч.( от 180 мл.) кисело мляко
1 ч.л.сода бикарбонат
1 ч.ч.захар
¾ ч.ч.олио
4 ч.ч.брашно
1 ч.ч.накълцани орехи


  1. В купа се смесват млякото, содата и захарта. Разбърква се добре. Добавя се олиото и се разбърква. Накрая се добавя брашното и се замесва тесто.
  2. Готовото тесто се разделя на 15 топчета. Всяко топче се сплесква и се овалва в орехите.
  3. Нареждат се едно до друго в правоъгълна тавичка (20х30 см), покрита с хартия за печене.
  4. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С за 25-30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар