24 март 2013

Шоколадови блокчета


115 г черен шоколад
115 г масло
3 яйца
200 г пудра захар
щипка сол
1 ванилия
150 г брашно
1 ч.л.бакпулвер
75 г бял шоколад
75 г начупени орехови ядки

1. Маслото с черният шоколад се разтапят в микровълнова фурна или на водна баня.
2. Яйцата заедно с пудрата захар и щипката сол се разбиват с миксер за десетина минути.
3. Към разбитите яйца се добавя ванилията, разтопеният шоколад и брашното с бакпулвера. Бърка се с лъжица докато стане хомогенна смес. Накрая се добавят начупените орехи и парченцата бял шоколад.
4. Пече се в тава 20 на 30 см., покрита с хартия за печене, в предварително загрята на 180 градуса С фурна.
5. Като изстине добре се разрязва на 24 правоъгълни блокчета.



Няма коментари:

Публикуване на коментар