24 март 2013
Сладкиш с компот от кайсии
За блата:
4 яйца
1 ч.ч. (от 200 мл) захар
1.5 ч.ч.брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1 компот от кайсии
400 мл.прясно мляко
1 крем"Оле" на д-р Йоткер
1 пак.желатин
1. Блатът се приготвя като яйцата се разбиват със захарта, 7-8 минути с миксер. Брашното се смесва с бакпулвера и ванилията и се добавя на няколко пъти към яйчната смес, като се бърка с дървена лъжица. Готовото тесто се изсипва в кръгла тавичка, (диаметър 26 см.). Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса С, за 30 минути.
2. Плодът от компота се пасира, а със сиропът се полива блата още като се извади от фурната.
3. Кремът се приготвя с прясното мляко. Желатинът се разтваря в 3 ч.л.студена вода, разбърква се и се оставя 3-4 минути да набъбне, след което се загрява в микровълнова фурна за 15 секунди. Разбърква се и се добавя към крема.
4. Блатът се намазва с пасираните плодове и се покрива с крема.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)

Няма коментари:
Публикуване на коментар