500 г кори за баница (16-18 листа)
120 г ориз
300 г сирене
4 яйца
200 мл.прясно мляко
½ ч.л.сол
½ ч.л.червен пипер
олио
1 яйце
2 суп.л.олио
1. Оризът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се оставя да изстине.
120 г ориз
300 г сирене
4 яйца
200 мл.прясно мляко
½ ч.л.сол
½ ч.л.червен пипер
олио
1 яйце
2 суп.л.олио
1. Оризът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се оставя да изстине.
2. Към изстиналият ориз се добавят яйцата, намачканото сирене, млякото, солта и червения пипер. Всичко се разбърква добре.
3. В намазана с олио тавичка се слагат 2 листа от корите, поливат се 2
суп.л.олио. Слагат се още 2-3 кори. Изсипва се 1/3 от плънката.
Продължава се по същият начин, като най-отгоре се слагат останалите 4-5
кори.
4. Яйцето се разбърква с олиото и се намазва баницата отгоре.
5. Слага се в загрята на 180 градуса С фурна и се пече 35-40 минути.

Няма коментари:
Публикуване на коментар