24 март 2013

Възелчета


3 яйца
200 мл.прясно мляко
200 мл.олио
2 суп.л.захар
1 пак.(7 г) суха мая
около 700 г брашно

кафява захар

1. Маята се разбърква с 2 суп.л.брашно, налива се малко топло мляко за да се получи гъста кашичка и се оставя за 20 минути да втаса.
2. В купа се изсипва 650 гр.брашно, прави се кладенче и вътре се изсипват останалите продукти. Замесва се тесто. Ако е необходимо се добавя още малко брашно за да се получи меко тесто. Покриваме тестото с кърпа и оставяме за час и половина да удвои обема си.
3. От втасалото тесто се къса топче с големината на орех, удължава се на фитил и се връзва на възел. Овалва се добре в кафява захар и се слага в тава покрита с хартия за печене. Излизат около 45-50 бр.
4. Слагат се да се пекат в загрята на 180 градуса С фурна за 20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар