24 март 2013

Сладкиш“Негърче“


За блата:
400 г кисело мляко
1 ч.л.сода бикарбонат
1 ч.ч. (от 200 мл.) захар
2 суп.л.какао
2,5 ч.ч.брашно
0,5 ч.ч.олио


За заливката:
125 г масло
200 мл.прясно мляко
1 суп.л.какао
1 ч.ч.захар


  1. Киселото мляко се разбърква със содата и захарта и се оставя за 10-тина минути (докато се разтвори захарта). Добавят се и останалите продукти като се бърка с лъжица. Тестото се изсипва в тавичка 22х22 см и се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 25 минути. Оставя се добре да се охлади и се нарязва на 16 парчета.
  2. Продуктите за заливката се смесват в тенджера и се оставя за 4-5 минути да поврят и се залива изстиналият блат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар