За кюфтетата:
500 г свинска кайма
1 яйце
1/3 ч.ч.ориз
1 глава лук
магданоз
½ ч.л.сол
брашно
За соса:
60 г масло
3 суп.л.брашно
4 жълтъка
1 кофичка (400 г) кисело мляко
сокът на половин лимон
1. Каймата се смесва с яйцето, ориза, лука и подправките. Оформят се кюфтета и се овалват в брашно. Пускат се във вряща подсолена вода. Варят се 25 минути и се изваждат с решетъчна лъжица.
2. Маслото се слага в тенджера и се запържва, добавя се брашното, бърка се и като започне да покафенява се добавя от водата(около 1 литър се добавя) в която са вряли кюфтетата. Жълтъците се разбъркват с киселото мляко и се добавят на тънка струйка, като се бърка непрекъснато. Добавят се кюфтетата и на слаб огън се оставят да поврят 10-15 минути. Накрая се добавя сокът от лимон, разбърква се леко и се изключва котлона.

Няма коментари:
Публикуване на коментар