За около 40 бр.:
За бухтите:
2 яйца + 1 жълтък
50 г захар
4 суп.л.олио
сокът и кората на
1 портокал
300 г брашно
7 г бакпулвер
За сиропа:
500 мл.вода
350 г захар
2 суп.л.мед
сокът на 1 портокал
лешници
1. Яйцата се смесват
заедно със захарта и олиото. Разбърква
се. Добавят се кората и сокът на портокала.
Брашното се разбърква с бакпулвера и
постепенно се добавя към течната смес
докато се замеси меко тесто. Разточва
се на кръг с дебелина 3-4 мм и с кръгла
формичка се изрязват кръгчета. Пържат
се в горещо олио по около 1-2 минути.
- Продуктите за сиропа се смесват в тенджера и се оставят да поврят 3-4 минути.
- Изстиналите бухтички се нареждат в тавичка и се заливат с горещият сироп. Оставят се за около час да попият сиропа като периодично се обръщат.
- Сиропираните бухтички се нареждат в чиния и се поръсват с накълцаните лешници.
Няма коментари:
Публикуване на коментар