1 пакет бутер тесто
100 г орехи
3-4 бисквити"Закуска"
прясно мляко
3 ч.ч.вода
2 ч.ч.захар
1. Бутер тестото се размразява, разстила се и се нарязва на еднакви квадрати.
2. Орехите и бисквитите се смилат и се заливат с 2-3 суп.л.прясно мляко. От получената смес се слага по една ч.л. в средата на всеки квадрат и се завиват като триъгълник или правоъгълник. Притискат се с пръсти по края за да не се отворят при печенето.
3. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса С фурна за около 20 мин. (докато се зачервят).
4. Готовите тригуни се оставят да изстинат.
5. Сиропът се приготвя като захарта и водата се оставят да поврят за 10 минути и се заливат изстиналите тригуни.

Няма коментари:
Публикуване на коментар