24 март 2013

Тригуни с бутер тесто



1 пакет бутер тесто

100 г орехи
3-4 бисквити"Закуска"
прясно мляко

3 ч.ч.вода
2 ч.ч.захар

1. Бутер тестото се размразява, разстила се и се нарязва на еднакви квадрати.
2. Орехите и бисквитите се смилат и се заливат с 2-3 суп.л.прясно мляко. От получената смес се слага по една ч.л. в средата на всеки квадрат и се завиват като триъгълник или правоъгълник. Притискат се с пръсти по края за да не се отворят при печенето.
3. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса С фурна за около 20 мин. (докато се зачервят).
4. Готовите тригуни се оставят да изстинат.
5. Сиропът се приготвя като захарта и водата се оставят да поврят за 10 минути и се заливат изстиналите тригуни.



Няма коментари:

Публикуване на коментар