24 март 2013

Торта с маскарпоне и банани

За блата:
6 яйца
120 г брашно
120 г захар

За сиропиране:
100 мл.готово кафе
200 мл. прясно мляко
3-4 суп.л.захар

За крема:
1 кутия (500 г)маскарпоне
1 ч.ч.пудра захар
250 мл.подсладена сметана

2 банана
100 г бишкоти (12 бр.)

1. От продуктите за блата се проготвя пандишпанов блат. Пече се във форма с диаметър 18-20 см.

2. Маскарпонето се разбива за кратко с пудрата захар. Сметаната се разбива за 2-3 минути с миксер, смесва се с маскарпонето и се разбърква за кратко.

3. Бананите се нарязват на филийки.

4. Готовото кафе се смесва с млякото и захарта.

5. Изстиналият блат се разделя на 3 по-тънки блата.

6. Първият блат се сиропира с млякото. Намазва се с 1/4 от крема и се нареждат бананите отгоре. Слага се вторият блат, сиропира се, намазва се с 1/4 от крема. Нареждат се отгоре бишкотите, потопени за секунда преди това в млякото. Намазва се с крем. Поставя се последния блат, сиропира се с останалото мляко и се замазва с останалия крем.

7. Украсява се с шоколад или филирани бадеми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар