За блата:
6 яйца
120 г брашно
120 г захар
За сиропиране:
100 мл.готово кафе
200 мл. прясно мляко
3-4 суп.л.захар
За крема:
1 кутия (500 г)маскарпоне
1 ч.ч.пудра захар
250 мл.подсладена сметана
2 банана
100 г бишкоти (12 бр.)
1. От продуктите за блата се проготвя пандишпанов блат. Пече се във форма с диаметър 18-20 см.
6 яйца
120 г брашно
120 г захар
За сиропиране:
100 мл.готово кафе
200 мл. прясно мляко
3-4 суп.л.захар
За крема:
1 кутия (500 г)маскарпоне
1 ч.ч.пудра захар
250 мл.подсладена сметана
2 банана
100 г бишкоти (12 бр.)
1. От продуктите за блата се проготвя пандишпанов блат. Пече се във форма с диаметър 18-20 см.
2. Маскарпонето се разбива за кратко с пудрата захар. Сметаната се
разбива за 2-3 минути с миксер, смесва се с маскарпонето и се разбърква
за кратко.
3. Бананите се нарязват на филийки.
4. Готовото кафе се смесва с млякото и захарта.
5. Изстиналият блат се разделя на 3 по-тънки блата.
6. Първият блат се сиропира с млякото. Намазва се с 1/4 от крема и се
нареждат бананите отгоре. Слага се вторият блат, сиропира се, намазва се
с 1/4 от крема. Нареждат се отгоре бишкотите, потопени за секунда преди
това в млякото. Намазва се с крем. Поставя се последния блат, сиропира
се с останалото мляко и се замазва с останалия крем.
7. Украсява се с шоколад или филирани бадеми.

Няма коментари:
Публикуване на коментар