тиква настъргана - около 1 кг.
1 пакет (400 г) кори за баница
олио
орехи
захар
3/4 ч.ч.прясно мляко
2 яйца
2 ванилия
1/4 ч.л.сода бикарбонат
1. Разстила се една кора, намазва се с 1 суп.л. олио и се покрива с втора кора. Отгоре се разпределят 4 суп.л. тиква, 4 ч.л. настъргани орехи и 4 ч.л. захар. Завива се на руло от към по-късата страна. По същият начин се правят и останалите кори.
2. Нареждат се в тава и се нарязват напречно с нож.
3. Прясното мляко се разбърква с яйцата, ванилията и содата.
4. Залива се тиквеника и се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 35-40 минути.
5. Готовият тиквеник се напръсква с вода и се завива с кърпа.
1 пакет (400 г) кори за баница
олио
орехи
захар
3/4 ч.ч.прясно мляко
2 яйца
2 ванилия
1/4 ч.л.сода бикарбонат
1. Разстила се една кора, намазва се с 1 суп.л. олио и се покрива с втора кора. Отгоре се разпределят 4 суп.л. тиква, 4 ч.л. настъргани орехи и 4 ч.л. захар. Завива се на руло от към по-късата страна. По същият начин се правят и останалите кори.
2. Нареждат се в тава и се нарязват напречно с нож.
3. Прясното мляко се разбърква с яйцата, ванилията и содата.
4. Залива се тиквеника и се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 35-40 минути.
5. Готовият тиквеник се напръсква с вода и се завива с кърпа.

Няма коментари:
Публикуване на коментар