За блата:
5 белтъка
250 г кристална
захар
100 г брашно
100 г кокосови
стърготини
1 пак.бакпулвер
За сиропиране:
150 мл.прясно мляко
За крема:
250 г меко масло
100 г бял шоколад
1 кутия подсладено
кондензирано мляко
50 г кокосови
стърготини
- Белтъците и захарта се разбиват с миксер докато се сгъстят.
- Брашното се смесва с кокосовите стърготини и бакпулвера, и се добавя постепенно към разбитите белтъци. Тестото се изсипва в правоъгълна тава 20 х 30 см, покрита с хартия за печене и се пече 25 минути на 180 градуса С.
- Охладеният блат се сиропира с прясното мляко.
- Белият шоколад се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна, оставя се за малко да се охлади и се добавя към омекналото масло. Разбърква се и започва да се добавя по малко от кондензираното мляко като се бърка с миксер. Накрая се добавят кокосовите стърготини, разбърква се и се излива върху блата. Оставя се за няколко часа в хладилника да се стегне крема и се нарязва на пастички.
Няма коментари:
Публикуване на коментар