22 март 2013

Кокосови пастички


За блата:
5 белтъка
250 г кристална захар
100 г брашно
100 г кокосови стърготини
1 пак.бакпулвер

За сиропиране:
150 мл.прясно мляко

За крема:
250 г меко масло
100 г бял шоколад
1 кутия подсладено кондензирано мляко
50 г кокосови стърготини


  1. Белтъците и захарта се разбиват с миксер докато се сгъстят.
  2. Брашното се смесва с кокосовите стърготини и бакпулвера, и се добавя постепенно към разбитите белтъци. Тестото се изсипва в правоъгълна тава 20 х 30 см, покрита с хартия за печене и се пече 25 минути на 180 градуса С.
  3. Охладеният блат се сиропира с прясното мляко.
  4. Белият шоколад се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна, оставя се за малко да се охлади и се добавя към омекналото масло. Разбърква се и започва да се добавя по малко от кондензираното мляко като се бърка с миксер. Накрая се добавят кокосовите стърготини, разбърква се и се излива върху блата. Оставя се за няколко часа в хладилника да се стегне крема и се нарязва на пастички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар