1 пак.суха мая
300 мл.топла вода
400-450 г брашно
1 суп.л.зехтин
1 ч.л.сол
10-11 едри маслини
без костилки
розмарин, шарена
сол
1. Сухата мая се
разрежда с малко топла вода и се оставя
за 5-10 минути да шупне.
3. Маслините се
накълцват на парченца и се добавят към
втасалото тесто. Размесва се и се разделя
на 4 топки.
4. Всяка топка се
разточва на овал, правят се 3-4 разреза
по дължина. Покриват се и се оставят за
40-50 минути да втасат.
5. Втасалите
хлебчета се намазват със зехтин, поръсват
се с накълцан пресен розмарин и шарена
сол.
6. Пекат се за около
20 минути на 180 градуса С.
Няма коментари:
Публикуване на коментар