24 март 2013

Хлебчета с маслини

1 пак.суха мая
300 мл.топла вода
400-450 г брашно
1 суп.л.зехтин
1 ч.л.сол
 
10-11 едри маслини без костилки
розмарин, шарена сол

1. Сухата мая се разрежда с малко топла вода и се оставя за 5-10 минути да шупне.

2. Брашното се изсипва в купа, прави се кладенче и вътре се слагат шупналата мая, останалата топла вода, зехтина и олиото. Замесва се тесто, завива се с кърпа и се оставя за час и половина да втаса.

3. Маслините се накълцват на парченца и се добавят към втасалото тесто. Размесва се и се разделя на 4 топки.

4. Всяка топка се разточва на овал, правят се 3-4 разреза по дължина. Покриват се и се оставят за 40-50 минути да втасат.

5. Втасалите хлебчета се намазват със зехтин, поръсват се с накълцан пресен розмарин и шарена сол.

6. Пекат се за около 20 минути на 180 градуса С.

Няма коментари:

Публикуване на коментар