За 24 бр.:
200 г брашно
20 г (3 суп.л.) какао
щипка сол
115 г масло
130 г пудра захар
1 яйце
1 белтък
кристална захар
1. Брашното, какаото и солта се разбъркват купа.
2. В друга купа се разбърква с лъжица, маслото с пудрата захар.
3. Сухата смес се изсипва в маслото, омесва се тесто и се слага в найлонова торбичка и се прибира в хладилника поне за 1 час.
4. Добре охладеното тесто се разделя на 24 топчета. Всяко топче се прави на фитилче и се оформя сладката във формата на претцел.
5. Нареждат се в тавички, покрити с хартия за печене. Намазват се с белтък, поръсват се с кристалната захар и се пекат в предварително загрята на 190 градуса С за 10-12 минути.
200 г брашно
20 г (3 суп.л.) какао
щипка сол
115 г масло
130 г пудра захар
1 яйце
1 белтък
кристална захар
1. Брашното, какаото и солта се разбъркват купа.
2. В друга купа се разбърква с лъжица, маслото с пудрата захар.
3. Сухата смес се изсипва в маслото, омесва се тесто и се слага в найлонова торбичка и се прибира в хладилника поне за 1 час.
4. Добре охладеното тесто се разделя на 24 топчета. Всяко топче се прави на фитилче и се оформя сладката във формата на претцел.
5. Нареждат се в тавички, покрити с хартия за печене. Намазват се с белтък, поръсват се с кристалната захар и се пекат в предварително загрята на 190 градуса С за 10-12 минути.

Няма коментари:
Публикуване на коментар