24 март 2013

Гевречета


За тестото:
500-600 г брашно
1 пак.суха мая
150 мл.прясно мляко
100 мл.вода
150 г захар
шипка сол
80 мл.олио


За намазване:
2 суп.л.мед


  1. Замесват се продуктите за тестото и се оставя за около час да втаса.
  2. Втасалото тесто се разделя на 8 топки. Всяка се изтегля на фитил и се свързват двата края така, че да се получи геврече. Нареждат се в 2 тавички и се оставят за около 45 минути да втасат.
  3. Медът се разрежда с 1 суп.л.вода и се намазват втасалите гевречета. Поръсват се обилно с кристална захар.
  4. Пекат се за около 15-20 минути на 180 градуса С.

Няма коментари:

Публикуване на коментар