24 март 2013

Руло с мед и орехи

 

За тестото:
600-650 г брашно
90 мл.вода
160 мл.прясно мляко
10 г суха мая
70 г захар
2 яйца
75 г разтопено масло


За плънката:
80 г масло
120 г кафява захар
1 ч.л.канела
150 г орехи
7-8 суп.л.мед


  1. Сухата мая се разбърква с малко брашно и се разтваря с топлата вода. Оставя се за 10-тина минути да шупне.
  2. В купа се изсипва брашното, прави се кладенче и вътре се слагат шупналата мая и останалите продукти. Замесва се тесто, покрива се с кърпа и се оставя за час и половина да втаса.
  3. Плънката се приготвя като към мекото масло се добавят захарта, счуканите орехи, канелата и меда. Разбърква се добре.
  4. Втасалото тесто се разточва на правоъгълен лист с размери около 30х40 см. Намазва се с плънката и се завива на руло. Правят се 9 разреза по ширината на рулото, като не се стига до края. Поставя се във форма за кекс с дупка в средата или в кръгла тава с диаметър 28-30 см. , в която има чаша по средата. Оставя се за 30 минути да втаса малко.
  5. Пече се за около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса С фурна.
  6. Още горещо рулото се намазва с мед.



Няма коментари:

Публикуване на коментар