22 март 2013

Пълнени тиквички


2 тиквички
4 триъгълничета топено сирене
200 г заквасена сметана
150 г варена царевица
100 г шунка
2 стръка зелен лук
50 г кашкавал


  1. Тиквичките се разполовяват по дължина. Издълбава се вътрешността им. Бланшират се във вряща подсолена вода за 5 минути.
  2. Топеното сирене се намачква с вилица. Добавя се заквасената сметана и се разбърква добре. Шунката и зеленият лук се нарязват на парченца и заедно с царевицата се добавят при сметаната. Разбърква се всичко и се разпределя върху тиквичките.
  3. Печат се на 200 градуса С за 20 минути. Поръсват се с настърганият кашкавал и се допичат за още 10 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар