22 март 2013

Шоколадов кекс с череши


100 г черен шоколад
150 г масло

1,5 ч.ч.брашно
2 суп.л.какао
½ ч.л.сода бикарбонат
½ ч.л.бакпулвер
1 ванилия

3 яйца
1 ч.ч.кристална захар
5 суп.л.прясно мляко

100 г сушени череши
50 г бял шоколад

  1. Черният шоколад и маслото се разтапят на водна баня или в микровълнова фурна. Разбърква се и се оставя да се охлади.
  2. В купа се смесват брашното, какаото, ванилията, содата и бакпулвера. Всичко се разбърква с лъжица.
  3. Яйцата се разбиват със захарта за 5 минути с миксер.
  4. Към разбитите яйца се добавят брашнената смес и прясното мляко като се бърка с лъжица. Накрая се добавя черният шоколад. Всичко се разбърква добре и се изсипва в продълговата кексова форма (25х10 см.), покрита с хартия за печене.
  5. Отгоре се набождат черешите.
  6. Пече се 40-45 минути(проверява се с шишче) на 170 градуса С.
  7. Като изстине кексът се украсява с разтопеният бял шоколад.


Няма коментари:

Публикуване на коментар