100 г черен шоколад
150 г масло
1,5 ч.ч.брашно
2 суп.л.какао
½ ч.л.сода бикарбонат
½ ч.л.бакпулвер
1 ванилия
3 яйца
1 ч.ч.кристална
захар
5 суп.л.прясно мляко
100 г сушени череши
50 г бял шоколад
- Черният шоколад и маслото се разтапят на водна баня или в микровълнова фурна. Разбърква се и се оставя да се охлади.
- В купа се смесват брашното, какаото, ванилията, содата и бакпулвера. Всичко се разбърква с лъжица.
- Яйцата се разбиват със захарта за 5 минути с миксер.
- Към разбитите яйца се добавят брашнената смес и прясното мляко като се бърка с лъжица. Накрая се добавя черният шоколад. Всичко се разбърква добре и се изсипва в продълговата кексова форма (25х10 см.), покрита с хартия за печене.
- Отгоре се набождат черешите.
- Пече се 40-45 минути(проверява се с шишче) на 170 градуса С.
- Като изстине кексът се украсява с разтопеният бял шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар