230 г масло
260 г кристална
захар
1 ванилия
щипка сол
4 яйца
420 г брашно
1 пак.бакпулвер
180 мл.прясно мляко
3 суп.л.какао
2 суп.л.кристална
захар
3 суп.л.прясно мляко
50 г черен шоколад
50 г черен шоколад
- Брашното се разбърква с ванилията, солта и бакпулвера.
- Омекналото масло се бърка със захарта с миксер за 3-4 минути. Добавят се яйцата, едно по едно, като след всяко се разбърква добре с миксера. Започва да се добавя по малко от брашнената смес и млякото, докато се получи гладко тесто.
- В друга купа се смесват какаото, захарта, млякото и 50 г накълцан шоколад. Разбърква се и се добавят 6-7 суп.л.от кексовото тесто. Разбърква се докато се получи хомогенна смес.
- Бялото кексово тесто се изсипва във форма за кекс. Върху него равномерно се разпределя какаовото тесто.
- Пече се в преварително загрята на 180 градуса С фурна за 45-50 минути.
- Като се охлади кекса се украсява отгоре с разтопения черен шоколад и се поръсва леко с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар