22 март 2013

Двуцветен кекс


230 г масло
260 г кристална захар
1 ванилия
щипка сол
4 яйца
420 г брашно
1 пак.бакпулвер
180 мл.прясно мляко

3 суп.л.какао
2 суп.л.кристална захар
3 суп.л.прясно мляко
50 г черен шоколад

50 г черен шоколад

  1. Брашното се разбърква с ванилията, солта и бакпулвера.
  2. Омекналото масло се бърка със захарта с миксер за 3-4 минути. Добавят се яйцата, едно по едно, като след всяко се разбърква добре с миксера. Започва да се добавя по малко от брашнената смес и млякото, докато се получи гладко тесто.
  3. В друга купа се смесват какаото, захарта, млякото и 50 г накълцан шоколад. Разбърква се и се добавят 6-7 суп.л.от кексовото тесто. Разбърква се докато се получи хомогенна смес.
  4. Бялото кексово тесто се изсипва във форма за кекс. Върху него равномерно се разпределя какаовото тесто.
  5. Пече се в преварително загрята на 180 градуса С фурна за 45-50 минути.
  6. Като се охлади кекса се украсява отгоре с разтопения черен шоколад и се поръсва леко с пудра захар.



Няма коментари:

Публикуване на коментар