24 март 2013

Киш със зеленчуци

 
За масленото тесто:
250 г брашно
125 г масло
½ ч.л.сол
80 мл.вода


За плънката:
2 тиквички
1 морков
1 червена пиперка
1 зелена пиперка
1 глава лук
½ ч.л.сол

За заливката:
3 яйца
100 мл.прясно мляко
3 суп.л.заквасена сметана


  1. Брашното се изсипва в купа, разбърква се със солта. Студеното масло се нарязва върху брашното на парченца и се замесва с пръсти докато стане на трохи. Добавя се водата и се омесва тесто. Слага се в торбичка и се прибира в хладилника.
  2. Тиквичките се нарязват на колелца, морковът и пиперките на жулиени, а лукът на полумесеци. Зеленчуците се изсипват в тиган с малко мазнина, посоляват се и се задушават на слаб огън за около 15-20 минути.
  3. Приготвя се заливката като яйцата се разбъркват заедно с прясното мляко и заквасената сметана.
  4. Охладеното тесто се разстила в кръгла тавичка с диаметър 26 см, отгоре се разпределят задушените зеленчуци и се залива със заливката.
  5. Пече се на 180 градуса С за около 40-45 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар