24 март 2013

Банички с кайма


500 г кайма
1 глава лук
1 ч.л.сол
2-3 суп.л.доматено пюре
чубрица, магданоз

2 яйца
1 ч.ч.кисело мляко

1 пакет кори за баница, дърпани на сач на Белла

1. Каймата заедно със ситно нарязаният лук и подправките се задушава с 2-3 суп.л. олио. Като изври водата се добавя доматеното пюре и 100 мл. вода. Оставя се на слаб огън да поври.

2.Яйцата се разбъркват с киселото мляко.

3. Всеки лист от корите (8-9 са в един пакет) се намазва с 2 суп.л. от яйчната смес. Превива се на 2 и се наръсва с изстиналата кайма. Завива се на руло и след това на охлювче. Получените банички се нареждат в намаслена тава, намазват се с останалата смес от яйце и мляко и се пекат за около 25 минути на 180 градуса С.

Няма коментари:

Публикуване на коментар