За тестото:
400 г брашно
250 мл.топла вода
7 г суха мая
3 суп.л.олио
1 ч.л.сол
1 ч.л.захар
За плънката:
2 стръка праз
1 червена пиперка
1 зелена пиперка
1 морков
3-4 суп.л. олио
½ ч.л.сол
сух магданоз
- Брашното се изсипва в купа, прави се кладенче и вътре се изсипват останалите продукти. Замесва се тесто, поръсва се с брашно, покрива се с кърпа и се оставя за час-час и половина да втаса.
- Празът се реже на малки парченца, пиперките на дълги парчета, а морковът се настъргва. Зеленчуците заедно с олиото и солта се задушават добре докато омекнат.
- Втасалото тесто се се разделя на 2 топки. Едната топка се разточва на кръг и се поставя в намаслена тава с диаметър 28-30 см. Изсипва се плънката. Другата топка се разточва и тя на кръг и се слага върху плънката.
- Питката се намазва с олио. Отгоре с нож се правят няколко продълговати нареза и се поръсва със сух магданоз.
- Пече се на 180 градуса С за 30-35 минути. Изважда се от фурната, напръсква се със студена вода и се завива с кърпа за около 15-20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар