23 март 2013

Пълнени червени пиперки с булгур и спанак


1,5 кг. червени пиперки (моите бяха огромни и бяха 6 на брой)
1 глава лук
1 морков
300 г булгур
100 г орехови ядки
1 ч.л.червен пипер
100 мл.доматен сок
½ ч.л.сух джоджен
½ ч.л.сух магданоз
1 суп.л.сол
500 г пресен спанак


  1. Лукът и морковът се режат на ситно и се задушават докато омекнат със 5-6 суп.л.олио.
  2. Добавят се червеният пипер, солта, джоджена и магданоза. Разбърква се. Добавят се булгура и накълцаните орехи, и се разбърква добре. Изсипва се доматеният сок и 250 мл.гореща вода. Оставя се на котлона докато се поеме течността от булгура, и след това се оттегля от котлона.
  3. Изчистеният спанак се бланшира във вряща вода за 2-3 минути. Измива се със студена вода, изцежда се добре от водата и се накълцва на ситно. Добавя се към булгура и всичко се разбърква добре.
  4. Изчистените червени пиперки се пълнят със сместа и се нареждат в намазана с олио тавичка. Заливат се с 300-400 мл.вода, поливат се с малко олио и се слагат да се пекат на 200 градуса С за около час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар