24 март 2013

Руло“Стефани“



 
1.2 кг.свинска кайма
2 яйца
1 суп.л.сол
половин връзка магданоз
1 глава лук

3 сварени яйца
3 кисели краставички
1 сварен морков
5 суп.л.консервиран грах

За сосът:
30 г масло
2 суп.л.брашно
100 мл.бяло вино
1 ч.ч.вода


1. Каймата се разбърква добре заедно с 2-те яйца, солта, магданоза и накълцаният лук. Разстила се върху алуминиево фолио, във формата на правоъгълник. От към по-широката част се нареждат сварените яйца, нарязани на четвъртинки, нарязаните на жулиени краставички и морков, и грахът. Навива се на руло и с помощта на фолиото се слага в тавичката. Отгоре се полива с 2-3 суп.л.олио. В тавичката се налива 1 ч.ч.вода и се слага да се пече на 200 градуса С за около час – час и двадесет минути.
2. Приготвя се сосът като маслото се слага в тенджера на котлона да се разтопи. Добавя се брашното и се бърка докато покафенее леко. Изсипва се виното и се бърка енергично за да не стане на бучки. Останалият сос от готовото руло се излива при виното, добавя се и водата и се оставя на бавен огън да поври за около 5 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар