1.2 кг.свинска кайма
2 яйца
1 суп.л.сол
половин връзка
магданоз
1 глава лук
3 сварени яйца
3 кисели краставички
1 сварен морков
5 суп.л.консервиран
грах
За сосът:
30 г масло
2 суп.л.брашно
100 мл.бяло вино
1 ч.ч.вода
1. Каймата се
разбърква добре заедно с 2-те яйца, солта,
магданоза и накълцаният лук. Разстила
се върху алуминиево фолио, във формата
на правоъгълник. От към по-широката част
се нареждат сварените яйца, нарязани
на четвъртинки, нарязаните на жулиени
краставички и морков, и грахът. Навива
се на руло и с помощта на фолиото се
слага в тавичката. Отгоре се полива с
2-3 суп.л.олио. В тавичката се налива 1
ч.ч.вода и се слага да се пече на 200 градуса
С за около час – час и двадесет минути.
2. Приготвя се сосът
като маслото се слага в тенджера на
котлона да се разтопи. Добавя се брашното
и се бърка докато покафенее леко. Изсипва
се виното и се бърка енергично за да не
стане на бучки. Останалият сос от готовото
руло се излива при виното, добавя се и
водата и се оставя на бавен огън да поври
за около 5 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар