За 6-8 порции:
30-36 бишкоти
150 мл.сварено кафе еспресо
100 мл.прясно мляко
2 суп.л.бейлис
400 мл.подсладена сметана
75 г лешници
150 г млечен шоколад
какао за поръсване
1. Кафето се смесва с прясното мляко и бейлиса.
2. Правоъгълна форма за кекс (с обем около 1.5 литра) се покрива от вътрешната страна с алуминиево фолио. Бишкотите се топват за кратко в кафето и се покрива дъното и стените на кексовата форма.
3. Лешниците и 75 г от шоколада се накълцват на ситно. Останалият шоколад се разтапя на водна баня или в микровълновата.
4. Сметаната се разбива с миксер. Добавят се разтопеният шоколад и накълцаните лешници и шоколад, и се разбърква с лъжица . Изсипва се върху бишкотите и отгоре също се нареждат плътно една до друга напоени в кафето бишкоти.
5. Готовият сладкиш се слага във фризера за 3-4 часа, след което се обръща в продълговата чиния и се наръсва с какао.


Няма коментари:
Публикуване на коментар