За 14 гофрети:
1 ч.ч.(от 250 мл) брашно
1 бакпулвер
2 суп.л.захар
1/2 ч.л.канела
щипка сол
2 жълтъка
250 мл.прясно мляко
80 г масло
1 банан
2 белтъка
1. В дълбока купа се смесват брашното, бакпулвера, захарта, канелата и солта. Разбърква се.
2. Млякото се смесва с жълтъците, разбърква се и се изсипва при сухите
съставки. Разбърква се набързо колкото да се смесят. Маслото се
разтопява и заедно с намачкания банан се изсипва в тестото. Разбърква
се.
3. Белтъците се разбъркват (с вилица или миксер) докато се
сгъстят леко и се добавят към тестото. Разбърква се леко и се пекат
гофретите в гофретник.
Пропорциите не са добре
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриване