24 март 2013

Кекс с ябълки и канела


80 г масло
70 г кристална захар
130 г брашно
1 ч.л.бакпулвер
¼ ч.л.сол
1 яйце
125 мл.прясно мляко
1 ябълка

½ ч.л.канела
70 г кристална захар


  1. Брашното се смесва с бакпулвера и солта и се разбърква.
  2. Маслото се разбърква със захарта за около 5 минути с миксер. Добавя се яйцето и се разбърква отново за кратко.
  3. Продължава се да се бърка с дървена лъжица като постепенно се добавя прясното мляко и брашнената смес.
  4. :Полученото тесто се изсипва в тавичка с диаметър 22-23 см.
  5. Ябълката се разрязва на 2 половини, изчиства се от семките и се реже на тънки полумесеци, които се нареждат върху тестото.
  6. Канелата се разбърква със захарта и се ръси върху ябълката.
  7. Пече се за 30 минути на 180 градуса С.

Няма коментари:

Публикуване на коментар