23 март 2013

Сиренки с парено тесто



100 мл.вода
100 мл.прясно мляко
100 олио
1 ч.л.сол
170 г брашно
3 яйца

100 г сирене
1 яйце за намазване
чубрица


  1. Водата, млякото, олиото и солта се слагат в тенджера и на котлона да заврят. Добавя се брашното наведнъж и се бърка с дървена лъжица за около минута (докато стане тестото на топка).
  2. Изсипва се в купа и се оставя да се охлади. Добавят се яйцата едно по едно като се бърка с миксер.
  3. Замесва се тесто като се добавя още 100-тина грама брашно.
  4. Тестото се разточва на тънък лист и се изрязват кръгчета. В средата на всяко се слага по малко сирене, завива се и се притиска с пръсти.
  5. Сиренките се намазват с разбито яйце и се поръсват с чубрица.
  6. Пекат се 15-20 минути на 180 градуса С.

Няма коментари:

Публикуване на коментар