100 г орехи
115 г масло
50 г кристална
захар
1 жълтък
1 ванилия
150 г брашно
щипка сол
1 белтък
16 бр.череши от
сладко
- Ореховите ядки се пекат в тефлонов тиган за около 5 минути. Оставят се да изстинат и се начукват или накълцват.
- Омекналото масло се разбива заедно със захарта за около 5 минути с миксер. Добавя се жълтъка и се разбърква за кратко. Брашното се смесва с ванилията и солта и се добавя постепенно към маслото докато се получи меко тесто.
- Готовото тесто се разделя на 16 топчета. Оставят се за 30-тина минути в хладилника.
- Белтъкът се разбива с вилица докато стане на пяна.
- Охладените топчета се овалват първо в разбитият белтък, а след това в орехите.
- Нареждат се в тавичка на разстояние едно от друго.
- Всяко топче се притиска с палец и в получената дупка се слага по една черешка.
- Сладките се пекат на 180 градуса С за 18-20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар