24 март 2013

Орехови сладки с череши


100 г орехи

115 г масло
50 г кристална захар
1 жълтък
1 ванилия
150 г брашно
щипка сол


1 белтък
16 бр.череши от сладко


  1. Ореховите ядки се пекат в тефлонов тиган за около 5 минути. Оставят се да изстинат и се начукват или накълцват.
  2. Омекналото масло се разбива заедно със захарта за около 5 минути с миксер. Добавя се жълтъка и се разбърква за кратко. Брашното се смесва с ванилията и солта и се добавя постепенно към маслото докато се получи меко тесто.
  3. Готовото тесто се разделя на 16 топчета. Оставят се за 30-тина минути в хладилника.
  4. Белтъкът се разбива с вилица докато стане на пяна.
  5. Охладените топчета се овалват първо в разбитият белтък, а след това в орехите.
  6. Нареждат се в тавичка на разстояние едно от друго.
  7. Всяко топче се притиска с палец и в получената дупка се слага по една черешка.
  8. Сладките се пекат на 180 градуса С за 18-20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар