За основата:
50 г смлени орехи
55 г пудра захар
100 г брашно
90 г масло
За топинга:
25 г масло
90 мл.вода
25 г какао
90 г пудра захар
2 яйца
1 ванилия
щипка сол
1. В купа се смесват орехите, пудрата захар и брашното. Добавя се нарязаното на парченца студено масло и с ръце се омесва тесто. Разстила се в квадратна тавичка 20х20 см и се слага да се пече за 25 минути в предварително загрята на 180 градуса С фурна.
2. Приготвя се топинга като маслото и водата се слагат на котлона да заврят. Добавя се какаото и пудрата захар и се оттегля от котлона. Като се охлади малко сместа се добавят яйцата и ванилията, и се разбърква.
3. Тавичката се вади от фурната, изсипва се топинга и се слага да се пече още 20 минути.
4. Като изстине добре се нарязва на малки квадратчета.
50 г смлени орехи
55 г пудра захар
100 г брашно
90 г масло
За топинга:
25 г масло
90 мл.вода
25 г какао
90 г пудра захар
2 яйца
1 ванилия
щипка сол
1. В купа се смесват орехите, пудрата захар и брашното. Добавя се нарязаното на парченца студено масло и с ръце се омесва тесто. Разстила се в квадратна тавичка 20х20 см и се слага да се пече за 25 минути в предварително загрята на 180 градуса С фурна.
2. Приготвя се топинга като маслото и водата се слагат на котлона да заврят. Добавя се какаото и пудрата захар и се оттегля от котлона. Като се охлади малко сместа се добавят яйцата и ванилията, и се разбърква.
3. Тавичката се вади от фурната, изсипва се топинга и се слага да се пече още 20 минути.
4. Като изстине добре се нарязва на малки квадратчета.

Няма коментари:
Публикуване на коментар