115 г масло
115 г шоколад (80
г натурален + 35 г млечен)
250 г кристална
захар
2 яйца
2 ванилии
65 г брашно
щипка сол
250 г маскарпоне
65 г кристална
захар
1 яйце
1. Маслото и
шоколадите се разтапят на водна баня
или в микровълновата фурна. Добавят се захарта и ванилията. Разбърква се с
лъжица и като поизстине се добавят
яйцата едно по едно. Накрая се добавят
брашното и солта.
- Маскарпонето се разбърква със захарта, с миксер. Добавя се яйцето и леко се разбърква.
- Тавичка 23 на 23 см. се покрива с хартия за печене. Изсипва се 2/3 от шоколадовата смес. Отгоре се излива маскарпонето, а върху него останалата шоколадова смес.
- Пече се около 45-50 минути на 170 градуса С (проверява се с клечка за зъби дали е изпечено от вътре).
- Оставя се няколко часа да изстине добре и се реже на 16 парчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар