24 март 2013

Браунис с маскарпоне


115 г масло
115 г шоколад (80 г натурален + 35 г млечен)
250 г кристална захар
2 яйца
2 ванилии
65 г брашно
щипка сол

250 г маскарпоне
65 г кристална захар
1 яйце

      1. Маслото и шоколадите се разтапят на водна баня или в микровълновата фурна. Добавят се    захарта и ванилията. Разбърква се с лъжица и като поизстине се добавят яйцата едно по едно. Накрая се добавят брашното и солта.
  1. Маскарпонето се разбърква със захарта, с миксер. Добавя се яйцето и леко се разбърква.
  2. Тавичка 23 на 23 см. се покрива с хартия за печене. Изсипва се 2/3 от шоколадовата смес. Отгоре се излива маскарпонето, а върху него останалата шоколадова смес.
  3. Пече се около 45-50 минути на 170 градуса С (проверява се с клечка за зъби дали е изпечено от вътре).
  4. Оставя се няколко часа да изстине добре и се реже на 16 парчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар