За блата:
250 г бисквити
амарети
120 г масло
За крема:
500 г маскарпоне
1 ч.ч.пудра захар
200 мл.подсладена
сметана
1 бурканче сладко от череши
100 г черен шоколад
- Бисквитите се натрошават, смесват се с разтопеното масло, разбъркват се и се изсипват в откопчаваща се форма с диаметър 22-24 см. Натиска се добре по дъното.
- Намазва се блата със сладкото от череши.
- Подсладената сметана се разбърква с миксер за 2-3 минути. Маскарпонето се разбърква за кратко с пудрата захар, изсипва се при сметаната и всичко се разбърква добре. Изсипва се върху черешите.
- Шоколадът се разтапя на водна баня или в микровълновата фурна. Излива се върху крема и се размесва с кръгови движения с една клечка за зъби, така че да се смеси леко с крема отдолу.
Няма коментари:
Публикуване на коментар