сокът от 4 мандарини
(180 мл)
120 мл.олио
5 жълтъка
260 г брашно
1 пак.(10 г) бакпулвер
200 г кристална
захар
щипка сол
5 белтъка
За глазурата:
100 г пудра захар
сокът от 2 мандарини
- В купа се смесват брашното, бакпулвера, солта и захарта. Разбърква се с лъжица.
- В друга купа се смесват сокът от мандарините, олиото и жълтъците. Разбърква се с вилица и се излива при сухите съставки. Разбърква се добре.
- Белтъците се разбиват с миксер докато се получи гъста пяна.
- Разбитите белтъци се прибавят на 3 пъти към другата смес като се бърка внимателно с дървена лъжица.
- Готовото кексово тесто се излива в продълговата форма за кекс (30 см), покрита с хартия за печене.
- Пече се в предварително загрята на 165 градуса С фурна за около 60-70 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар