500
г сирене Рикота
120
г кристална захар
80
г пудра захар
3
пак.ванилия
2
суп.л.брашно
щипка
сол
100
мл.прясно мляко
3
яйца
1-2
суп.л.масло
1
бурканче сладко от боровинки
- В купа се смесват рикотата, с пудрата и кристалната захар. Разбива се с миксер за няколко минути. Добавят се брашното, ванилията и солта и се разбърква още малко.
- Добавя се млякото се разбърква за кратко.
- Яйцата се разбъркват леко с вилица и се добавят към другата смес. Бърка се с лъжица, докато се получи хомогенна смес.
- Дъното и стените на тавичка с диаметър 24 см. се намазват с масло.
- Изсипва се сместа в тавата и се слага да се пече в предварително загрята на 160 градуса С фурна за 1 час и 20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар