2 сладки картофа
1/3 глава карфиол
1/2 бурканче консервиран грах
2 стръка зелен лук
1 ч.л.сол
червен пипер
черен пипер
нахутено брашно
1. Картофите се срязват през средата по дължина и се слагат в тава, покрита с хартия за печене, с отрязаната част надолу. Пекат се за 40-50 минути на 180 градуса С.
2. Карфиола се вари на пара за 5 минути, след което се накълцва на ситно. Добавят се обелените картофи, граха, накълцаният лук и подправките. Обърква се всичко добре и се оформят 15-16 кюфтета.
3. Всяко кюфте се потапя в нахутено брашно и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.
4. Пекат се на 180 градуса за 30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар