За една порция:
60 г макарони (от червена леща)
2-3 скилидки чесън
2 шепи (около 30 г) спанак
6 суп.л. грах от консерва
сокът от половин лимон
сол
7-8 суп.л.вода
пресен риган
7-8 чери домата
1 ч.л.смлени бадеми
1. Макароните се сваряват.
2. Чесънът се нарязва на парченца и се запича на тиган за 2-3 минути, след което заедно със спанака, граха, лимоновият сок, солта и водата се блендират.
3. Полученият сос се изсипва в чинията.
4. Доматите се режат на половинки и заедно с ригана се запичат в тигана за 2-3 минути. Добавят се сварените макарони, разбъркват се и се изсипват върху соса.
5. Поръсват се със смлените бадеми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар