50 г фини овесени ядки
300 мл вода или зеленчуков бульон
1/2 ч.л.куркума
1/2 ч.л.червен пипер
сол
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 тиквичка
8 чери домата
прясна мащерка
1. Овесените ядки се изсипват във врящата вода (или бульона). Добавят се и подправките. Вари се на умерен огън 5-6 минути, докато се поеме цялата течност. Изсипва се в дълбока чиния.
2. Лукът се нарязва на полумесеци, а чесънът на парченца. Задушават се с малко вода и сол. Като омекнат се добавя и нарязаната на полумесеци тиквичка. Разбърква се за 3-4 минути (да остане хрупкава тиквичката) и се изсипва върху овесената каша.
3. Доматите се разрязват на половинки и заедно с прясната мащерка се запичат в горещ тиган за около 2 минути. Изсипват се и те върху овесената каша.
Няма коментари:
Публикуване на коментар