250-300 г карфиол
300 г сварен нахут
40 г сурово кашу
40 г стафиди
40 г сушени кайсии
1 ч.л.кимион
1/2 ч.л.кориандър
1/2 ч.л.куркума
1/2 ч.л.сол
сокът от половин лимон
1. Кашуто се запича в нагорещен тиган за 2-3 минути като се бърка да не загори.
2. Готовото кашу се изсипва в купичка и в тигана се изсипва карфиола (накълцан на много ситно с нож или в блендер), нахута и подправките. Бърка се 2-3 минути, добавят се стафидите и нарязаните кайсии, и се разбърква за още 2-3 минути. Накрая се добавя кашуто, разбърква се и се изсипва в чинията.
3. Полива се с лимоновия сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар