За основата:
90 г фини овесени ядки
180 г смлени овесени ядки
70 г кокосова захар
30 г петмез
100 г разтопено кокосово масло
За плодовата смес:
1 круша
1 ябълка
100 г замразени горски боровинки
100 г замразени малини
20 г кокосова захар
1 суп.л.брашно от тапиока
канела
карамфил
кардамон
1. Ябълката и крушата се нарязват на парченца и се разбъркват с останалите продукти за плодовата смес.
2. Продуктите за основата се разбъркват. 2/3 от сместа се изсипва в правоъгълна тава (около 23х18 см), покрита с хартия за печене, и с длан или лъжица се притиска добре по дъното. Разпределя се плодовата смес и върху нея се поръсва останалата смес с овесените ядки.
3. Пече се 25-30 минути в предварително загрята на 180 градуса С фурна.
4. Оставя се да изстине преди да се нареже на 12 парчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар