За 3 палачинки:
90 г червена леща, смляна на брашно
30 г брашно от тапиока
1/2 ч.л.сол
1 ч.л.червен пипер
1/4 ч.л. кимион
1/4 ч.л. куркума
черен пипер
230 мл вода
1 стрък зелен лук
1 стрък пресен чесън
1 аспержа
1 шепа спанак
1. В купа се разбъркват смляната червена леща, брашното от тапиока, подправките и водата.
2. Лука, чесъна, аспержата и спанака се нарязват на тънко и се добавят към сместа.
3. От полученото тесто се изсипват по 2-3 черпака в нагорещен тиган. Пекат се на умерен огън по 3-4 минути от всяка страна.
За пълнеж на готовите палачинки разбърках няколко нарязани чери доматчета, спанак, лимонов сок и малко бадемов тахан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар