220 г бял веган шоколад
120 г бадемов или лешников тахан
2 суп.л. кокосово брашно
2 банана, добре узрели
1 суп.л. брашно от рожков
50 г бадемов тахан
50 г петмез от фурми
50 г кокосови стърготини
230 г фини овесени ядки
1.Бананите се намачкват с вилица и се разбъркват с останалите продукти.
2. Шоколада и тахана се поставят в тенджерка и се разтапят на слаб огън. Добавя се кокосовото брашно и се разбърква с лъжица.
3. В правоъгълна тавичка (около 23х15 см), покрита с хартия за печене, се изсипва около 2/3 от сместа с овесените ядки. Заравнява се с лъжицата и отгоре се изсипва шоколадовата смес. Останалата 1/3 смес с овесените ядки се разпределя върху шоколада.
4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 25 минути.
5. Оставя се да изстине добре преди да се нареже на малки парченца.
Няма коментари:
Публикуване на коментар