2 патладжана
7-8 картофа
2 суп.л.микс от подправки (https://ekaterinazheleva.blogspot.com/2022/08/blog-post_23.html)
1 ч.л.сол
2 червени пиперки
10 чери домата
За соса:
2 картофа
2 моркова
1 печена червена пиперка
същият микс от подправки
1/2 ч.л.сол
сокът от половин лайм
120-150 мл вода
2 моркова
1 печена червена пиперка
същият микс от подправки
1/2 ч.л.сол
сокът от половин лайм
120-150 мл вода
1. Патладжаните се белят, режат на парченца и оставят да престоят 30-тина минути в подсолена вода. След това се измиват добре и заедно с нарязаните на парченца картофи и подправките се разбъркват. Изсипват се в голяма тава, покрита с хартия за печене. Пекат се 45 минути на 180 градуса С.
2. За соса картофите и морковите се нарязват на парченца и се варят на пара за 15 минути, след което се прехвърлят в блендера и се разбиват заедно с останалите продукти.
3. Печените картофи и патладжани се разпределят в 2 чинии. Отгоре се поръсват с нарязаните пиперки и доматчета и се поливат с част от соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар