6 скилидки чесън
подправки (ползвах този микс https://ekaterinazheleva.blogspot.com/2022/08/blog-post_23.html)
100 г сварена киноа
100 г сварен нахут
сос от лимонов сок и 1 ч.л.бадемов тахан
1. Патладжаните се разрязват през средата по дължина и с ножче се правят разрези. Скилидките чесън се режат на филийки и се поставят в разрезите на патладжаните. Поръсват се с подправките и се поставят с отрязаната част надолу в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се 40 минути на 180 градуса С.
2. С лъжичка се вадят от корите опечените патладжани и в купа се разбъркват с киноата и нахута, и с получената смес се пълнят корите.
3. В купичка се разбърква сокът от половин лимон и тахана, и се полива по малко върху патладжаните.
Няма коментари:
Публикуване на коментар