За 2 порции:
200-250 г тиква
3-4 моркова
3 розички карфиол
1 глава лук
30 г слънчогледови семки
сокът от половин лимон
1/2 ч.л.сол
подправки (1 ч.л. от този микс https://ekaterinazheleva.blogspot.com/2022/08/blog-post_23.html)
10-тина бр. брюкселско зеле
200 г сварен нахут
подправки (от същия микс)
нар
1. В тенджера се поставят нарязаните на парчета тиква, моркови, карфиол и лук. Заливат се с вода да се покрият и се варят на умерен огън за 20 минути. Като изстине малко супата се прехвърля в блендер. Добавят се слънчогледовите семки, лимоновия сок и подправките. Разбива се всичко добре и готовата супа се разпределя в 2 купички.
2. Докато се вари супата се запичат брюкселското зеле и нахута, като се разбъркват в купа заедно с подправките. Изсипват се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат за 20-25 минути на 180 градуса С.
3. Върху супата се слагат от печените нахут и брюкселско зеле и по няколко зърна нар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар