1 кг сладки картофи
100 г спанак
150-200 г консервиран(или замразен) грах
250 г карфиол
200 мл вода или зеленчуков бульон
сокът от 1 лимон
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
1. Картофите се белят и режат на филийки. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се 25-30 минути на 180 градуса С.
2. Карфиолът се вари на пара за 5 минути и като изстине малко се блендира с водата(бульона), лимоновият сок, чесъна и солта..
3. Половината от печените картофи се нареждат в правоъгълна тава (около 18х23 см). Върху тях се разпределят граха и нарязания спанак. Залива се с половината сос. Нареждат се останалите картофи и се залива с останалия сос. Поръсва се с черния пипер.
4. Пече се на 180 градуса С фурна за около 20-25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар