За 2 порции:
100 г печена тиква
100 мл вода
2 суп.л.чиа
1 суп.л.мед(или петмез)
120 г печена тиква
50 г лешников тахан
1 суп.л.мед(или петмез)
2 суп.л.брашно от рожков
шепа натрошени орехи
1 суп.л.кокосова захар
1. Тиквата се намачква и разбърква с водата, чиата и меда. Оставя се няколко часа да престои след което се разпределя в 2 чашки.
2. Другата печена тиква се блендира с тахана, меда и брашното от рожков. Ако е прекалено гъста сместа се добавя малко вода. Полученият крем се разпределя върху другият крем в чашките.
3. Орехите и кокосовата захар се изсипват в тиган и се запичат за 3-4 минути докато се разтопи захарта, като се бърка през цялото време. Крема се поръсва с карамелизираните орехи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар