50 г фини овесени ядки
300 мл вода
250 г печена тиква
1 ябълка
1 ч.л.петмез от фурми
1 шепа стафиди
канела, карамфил и кардамон
1. Ябълката се нарязва на тънки парченца и заедно с петмеза се слагат в тиган. Добавят се и половината стафиди. Запича се на умерен огън за 4-5 минути, като се обръщат парченцата ябълка на 2-3 пъти.
2. Приготвя се и кашата като към врящата вода се добавят овесените ядки и намачканата тиква. Добавят се и останалите стафиди. Бърка се 4-5 минути докато се поеме цялата вода. Накрая се добавят и подправките.
3. Кашата се изписва в купичка и се гарнира с парченцата ябълка и стафиди.
Няма коментари:
Публикуване на коментар