300 г тахан (лешников, бадемов или слънчогледов)
120 г мед
50 г кокосово брашно
50 г фини овесени ядки
100 г лешници (или бадеми)
50 г черен шоколад
1 ч.л.кокосово масло
1. Таханът се разбърква с меда, кокосовото брашно и овесените ядки. Получава се гъсто тесто което се разстила в квадратна тава (около 20х20 см), покрита с хартия за печене.
2. Ядките се натрошават леко и се запичат за 2-3 минути в тиган, след което се изсипват върху тестото и го притискат с пръсти навътре.
3. Шоколадът се разтапя на слаб огън, разбърква се с кокосовото масло и с лъжичката се разлива върху ядките.
4. Прибира се в хладилника докато стегне шоколада, след което се нарязва на 16 парченца.
Няма коментари:
Публикуване на коментар