17 юли 2021

Кокосов десерт с кайсии


За основата:
100 г смлени овесени ядки
50 г смлени бадеми
30 г кокосови стърготини
30 г кокосова захар
50 г слънчогледов (или друг вид) тахан
20 г разтопено кокосово масло
50 мл вода

За крема:
50 г кашу
200 г кокосов крем
300-350 г кайсии
по желание 1 суп.л.мед

2 кайсии

1. Всички продукти за основата се разбъркват в купа. Получената смес се изсипва в правоъгълна тава (около 18х23 см), покрита с хартия за печене. С длани се притиска добре по дъното на тавата. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 25-30 минути.

2. Кашуто за крема се залива с вода и се оставя да престои поне 2 часа, след което се измива и заедно с останалите продукти се блендира добре. Полученият крем се изсипва върху изстиналата основа и се заравнява. 

3. Двете кайсии се блендират и с лъжичка се изсипват на различни места върху крема. С помощта на клечка за зъби се разнасят отгоре.

4. Оставя се в хладилник да стегне поне за час след което се нарязва на 12 парчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар