100 г червена леща (накисната предварително за няколко часа във вода)
1 сладък картоф (около 150 г)
2-3 моркова (около 100 г)
1 глава лук
3-4 см пресен корен куркума
30 г кашу (накиснато предварително за няколко часа във вода)
сокът от половин лимон
1 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. черен пипер
пресен магданоз
1. Лещата се измива добре и заедно с почистените и нарязани лук, картоф, морков и куркума се изсипват в тенджера и се заливат с 500-600 мл вода. Като заври водата се оставят на слаб огън за 20 минути, след което всичко се пасира.
2. Кашуто се измива и заедно с лимоновият сок, солта и 50 мл вода се блендират.
3. Към пасираната супа се добавят соса от кашу, черният и червен пипер и всичко се разбърква добре.
4. Готовата супа се поръсва с накълцан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар